Trajnost V sodelovanju z naravo z naravo

Vilharia je zasnovana, da sledi najzahtevnejšim načelom energetske učinkovitosti in zagotavlja delovno okolje, povezano z naravo. Revitalizacija opuščenega industrijskega območja bo pripomogla k temu, da bo mesto postalo bolj zgoščeno ter hoji in kolesarjenju bolj prijazno. Tehnologije in materiali so skrbno izbrani, da povečajo udobje v prostorih in zmanjšajo vpliv na okolje. Vilharia je prijazna do narave od prvega pogleda na fasado do prvega stika z našimi ozelenjenimi strešnimi površinami.

Energetsko učinkovite tehnologije

Nenehno skrbimo za naravo s pomočjo inovacij, s katerimi zmanjšujemo porabo virov in ogljični odtis.

Zelene strehe

Zmanjšujejo učinek toplotnega otoka in polepšajo okolje. Osupljiv razgled je pri tem le bonus.

Naravni materiali

Obdani z naravnimi elementi, kot so les, kamen in zelenje, se povežemo z naravo.

Ohranjanje vode

Tehnološko napredno zadrževanje deževnice in namakanje pomagata preprečevati poplave, izboljšati okoliško mikroklimo in vračati vodo v naravni vodni krog.

Podpiranje zdravega načina življenja

Odločno zagovarjamo zdrav način življenja. Zato smo še posebej poskrbeli, da je Vilharia prijazna do kolesarjev in da zagotavlja prostor za rekreacijo – celo na strehi.

Varovanje biotske raznovrstnosti

Bujna rast pomeni varovanje biotske raznovrstnosti. Zato je odločitev za raznoliko rastlinstvo in urbano čebelarstvo prišla povsem naravno.

ESG Skladnost

Certificiran pisarniški prostor je ključnega pomena pri nadgrajevanju ESG ciljev vašega podjetja in vzpostavljanju odgovorne poslovne prakse.

01

Zmanjševanje emisij

Energetsko učinkovita zasnova pomaga pri zmanjševanju onesnaževanja in skupaj z zelenimi strehami izboljšuje kakovost zraka v mestih ter zmanjšuje negativni vpliv na globalne podnebne spremembe.

02

Povečano zadovoljstvo zaposlenih

Delodajalci v LEED certificiranih stavbah poročajo o višjih stopnjah zaposlovanja in ohranjanja zaposlitve ter povečani produktivnosti med zaposlenimi.

03

Varovanje zdravja uporabnikov

Visoka kakovost zraka v notranjih prostorih niža odsotnost z dela , ki se pojavi kot posledica zdravstvenih težav in stresa. Zaposleni pa poročajo tudi o večji produktivnosti pri delu.

04

Ohranjanje vode

Naše pisarne, ki se ponašajo s certifikatom LEED Platinum, so zmanjšale porabo vode za več kot 50 % v primerjavi z običajnimi zgradbami. Vsa deževnica z Vilharie bo ohranjena in vrnjena v naravni cikel.

05

Zmanjševanje odpadkov

Do leta 2030 bo proizvedenih 540 milijonov ton odpadkov manj, kot posledica projektov, ki bodo certificirani z LEED certifikati. Projektiranje s smernicami LEED je ključno za trajnosten in obnovljiv cikelj uporabe materijalov.

06

Ustvarjanje trajnih skupnosti

Trajnost zadeva tudi vprašanje družbenih in ekonomskih razsežnosti. Zaradi živahnega pritličja, aktivnih zelenih streh, medsebojne povezanosti in idealne lokacije bo Vilharia v prihodnjih desetletjih postala prvovrstno središče poslovnega in družbenega življenja.

Vodilna na svojem področju

Vilharia je prva poslovna stavba v Sloveniji, ki je prejela najvišji mednarodni trajnostni certifikat – LEED Platinum. LEED je vodilni sistem ocenjevanja za zeleno gradnjo na svetu. Zagotavlja obsežne standarde za načrtovanje, gradnjo, vzdrževanje in učinkovitost zelenih stavb ter omogoča zmanjšanje operativnih stroškov, negativnega vpliva na okolje ter povečanje produktivnosti, udobja, zdravja in dobrega počutja uporabnikov.

PlatinumLeed

IZVEDITE VEČ Continue

LEED je celosten sistem, ki se ne osredotoča zgolj na enega od elementov stavbe, kot so energija, voda ali zdravje, ampak se usmerja na širšo sliko, upoštevajoč vse ključne elemente, ki skupaj tvorijo stavbo, ki ji ni para.

"Trajnost je nam Slovencem pri srcu. Zato sem zelo ponosna, da delam na projektu, ki tako močno zaobjema in premika meje zelene gradnje."

Liza Privšek Junior vodja razvoja

NADALJUJTE NA

Lokacija

Oglejte si Vilhario
Razišči VR